Güvenlik
- JANDARMA VE TOPLUM POLİSİ,ADLİ POLİS OLARAK BİRLEŞTİRİLECEK.
- TRAFİK POLİSLERİ, KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DEVROLACAK.
- SİLAH TAŞIMA HAKKI GÖREVLİYE VE GÖREV ANINDA TANINACAK, HİÇKİMSE SİLAH SAHİBİ-TAŞIYICISI OLAMAYACAK.
- GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI YENİDEN YAPILANDIRILACAK.
- KADIN ERKEK HER VATANDAŞ BİR YIL BOYUNCA VATANİ GÖREV YAPACAK. BU GÖREV PARÇA PARÇA YAPILABİLECEK. KADINLAR KAMU YARARINA ÇALIŞARAK VATANİ GÖREVLERİNİ İFA EDECEK.
A-İÇ GÜVENLİK
SORUN 1-Savcılık ve mahkemeler,delillerin toplanmasında sorun yaşamaktadır. Jandarma ve polisin ayrı idaresi,ayrı binaları ve ayrı ek görevleri adaletin hızlı ve etkili olmasını aksatmaktadır. Ayrıca,polis lüzumsuz birçok iş yapıyorç
ÇÖZÜM 1-Bakanlığına,İl Emniyet Müdürlükleri de Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlanmalıdır.
Jandarma karakolları bir kısım personeli ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilmelidir. İç güvenlik tamamı ile polis teşkilatı ile sağlanırken,teşkilatlanma, eğitim, donanım ve ücretler iyileştirilmelidir.
Kahvehane ruhsatları, pasaport işlemleri gibi iç emniyetle doğrudan ilgisi bulunmayan işlerin takibi, Emniyet Genel Müdürlüğünden alınıp idare bünyesindeki sivil kuruluşlara devredilmelidir.
SORUN 2-Karayolu yapımı ve işaretlenmesinde belediyelerin çoğu,teknik ve bilgi eksikliği sebebi ile başarısız kaldığından,ulaşım güvenliği sağlanamamaktadır. Yol,araç ve sürücülerin denetiminin Jandarma,trafik polisi ve karayolları görevlilerince yapılması, organizasyon bozukluklarına sebep olmakta ve etkinliği azaltmaktadır.
ÇÖZÜM 2-Trafik tescil ve denetimi,tamamen Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olmalı, tüm evraklarla birlikte trafik polislerinin kadroları Karayolları Genel Müdürlüğüne devredilmelidir.
Şehiriçi ve şehirlerarası tüm yolların yapım ve onarımı, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmelidir.
SORUN 3- Sivil vatandaşların her ne sebeple olursa olsun silahlanması,sonuçta silahlı olayların artmasına ve giderek herkeste silahlanma eğiliminin oluşmasına sebep olmaktadır.
ÇÖZÜM 3-Görev harici silah sahibi olmak yasaklanmalıdır.Avcılık maksadı ile dahi kimse silah ve mermi sahibi olamamalıdır. Verilmiş olan silah ruhsatları da süreleri dolunca iptal edilip silahlar toplanmalıdır.
B- DIŞ GÜVENLİK
SORUN 1-Genel Kurmay Başkanının Milli Savunma Bakanından önde,İl Jandarma Alay Komutanlarının da protokolün üst derecesinde yer alması, ülkeyi askeri bir idare havasına sokmaktadır.
ÇÖZÜM 1-Genel Kurmay Başkanlığı,Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalıdır.
Jandarma Genel Komutanlığı,Sınır Güvenliği Genel Komutanlığı olarak yeniden yapılandırılıp,buna bağlı Kara ve Deniz Sınırları Genel Komutanlıkları oluşturulmalıdır.
Kara Sınırları Genel Komutanlığı bünyesinde oluşacak
1. Kara Sınır Komutanlığı Suriye sınırını,
2. Kara Sınır Komutanlığı Irak sınırını,
3. Kara Sınır Komutanlığı İran sınırını,
4. Kara Sınır Komutanlığı Ermenistan-Gürcistan sınırını,
5. Kara Sınır Komutanlığı da Bulgaristan-Yunanistan sınırını korumakla görevlendirilmelidir.
Deniz Sınırları Genel Komutanlığı bünyesinde oluşturulacak
1. Deniz Sınır Komutanlığı Doğu Karadeniz sınırını,
2. Deniz Sınır Komutanlığı Batı Karadeniz sınırını,
3. Deniz Sınır Komutanlığı Ege Denizi sınırını,
4. Deniz Sınır Komutanlığı Batı Akdeniz sınırını,
5. Deniz Sınır Komutanlığı da Doğu Akdeniz sınırını korumakla görevlendirilmelidir.
Sınır komutanlıkları,bölgelerindeki sınır geçişlerini ve sınırdan giriş çıkış yapan araçları, gümrük memurluklarına ek olarak ayrıca denetim hakkına sahip olmalı, özellikle silah ve uyuşturucu giriş çıkışı tamamen ortadan kalkmalıdır.
SORUN 2-Hayatın en dinamik çağlarında gerçekleşen askerlik yükümlülüğünün, çok daha verimli şekilde yapılması, severek icra edilmesi için gerekenler yapılmamaktadır.
ÇÖZÜM 2-Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde, Asker Eğitimi ve Koordinasyonu Genel Komutanlığı adı ile yeni bir komutanlık oluşturulup, askerlikle yükümlü olanlar iki aylık süre ile yoğun ve kaliteli bir eğitimden geçirilmelidir. Böylelikle Kara,Deniz,Hava ve Sınır Güvenliği Genel Komutanlıkları acemi er eğitiminden kurtulup,üst düzey eğitim ve kendilerine ait diğer görevlerin ifası ile uğraşacaktır.
Askerlik yükümlülüğü, iki aylık parçalar halinde ve 17-27 yaşları arasında, yükümlünün belirleyeceği tarihler dikkate alınarak yapılabilmelidir. Askerlik yükümlülüğünün ifasında,yükümlünün tüm bilgi ve becerilerinden faydalanılmalı,ihtiyaç fazlası yükümlüler ülkenin kamu yararına kuramlarında kullanılmalıdır.
Kadınlar silahlı eğitim yapmaksızın iki aylık taksitler halinde, toplam bir yıl vatani görev yapar. Bu görev kamuya yararlı kurumlarda çalışılarak yerine getirilir.
Milli Savunma Bakanlığı ,Asker Eğitimi ve Koordinasyonu Genel Komutanlığının da görüşünü aldıktan sonra,Genel Kurmay Başkanlığı için ihtiyaç fazlası olan askerlik yükümlülerini, resmi ve kamu yararına çalışan kurumlarda etkin bir şekilde değerlendirmelidir.