Teşkilatın sarf giderleri ortaklaşa karşılanırken, askeri müdahale giderlerinin yarısını daimi beş üye, özellikle Amerika karşılamaktadır.
Milyarı aşkın nüfuslu Hindistan’ın veto hakkı olmayıp,oyu da birmilyon nufuslu bir ülke kadar.Hatta veto söz konusu olursa birmilyar nüfuslu ülkenin hiç anlamı yok.
Amerika,baş aktör olup,her senaryoda başka yardımcı oyuncularla lehine olan senaryoları vizyona koyuyor.Olanı sessizce seyreden piyon ülkeler de, olanları meşrulaştırmaktalar.
Birleşmiş Milletler olmaksızın Amerika aynı icraatları yapsa,çok daha fazla tepki alır.
Bir başka kötü durum ise,bazı haksızlıklar uzun görüşme süreçlerine kurban edilerek mağdurlar oyalanmaktalar. Mağdurlar,haksızlığı bu koca kurum çözsün diye bekletilirken acılar bastırılıp olay unutturulur.
Sadaka mahiyetindeki küçük paraların yoksullara dağıtılması samimi olmayıp, makyajdan ibarettir.Bu güç samimi olarak istese, dünyada bir tek aç insan kalmaz.
Mevcut hali ile bu teşkilatın faydasından çok zararı var.
Bu kurum olmasa ezilenler haklarını alma yöntemleri geliştirirler, açları da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler birleşip doyurur.
Hindistan’ı öncülüğe,tüm ülke ve insanları da Hindistanın öncülüğünde Birleşmiş Milletler teşkilatını protesto etmeye davet ediyorum.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NASIL OLMALI?
1-Veto hakkı kaldırılmalı.
2-Güvenlik Konseyi kaldırılmalı,teşkilat ayda bir toplanarak karar vermeli.
3-Nufusu 50 milyona kadar olan ülkelerin 1, 50-150 milyon nufuslu ülkelerin 2, 150-300 milyon nufuslu ülkelerin 3, 300-500 milyon nufuslu ülkelerin 4, 500 milyon üzerinde nufusa sahip ülkelerin 5 oy hakkı olmalı. Ülkelerin konuşma süreleri de bu oranda olmalı.
4-Tüm açları doyuracak şekilde genel bütçe oluşturulup,açlığa derhal son verilmeli.
5-Silahlanma sınırlandırılmalı,azaltılmalı ve zamanla silahsız bir dünya oluşmalı. Nufusa göre silahlanmaya ayrılacak bütçeler belirlenmeli, bu sınırı aşan ülkelere yaptırım getirilmeli.